Sleuteloverdracht in een nieuw jasje

Beste Piepers en Pieperinnekes,

Na enkele ongebruikelijke jaren, barst het carnavalsfeest op 17 februari weer op de vertrouwde manier los. Eén ding is wel veranderd in die tijd van afwezigheid en dat is dat we niet meer als Landerd en Uden door het leven gaan, maar dat we sinds 1 januari 2022 met zes dorpen de gemeente Maashorst vormen.

Daar hoort natuurlijk een andere invulling van de Sleuteloverdracht bij. Wij willen de start van carnaval 2023 graag met jullie vieren in de feesttent op de Markt in Uden. Op 17 februari bent u van harte uitgenodigd om de start van het carnaval in de gemeente Maashorst met ons te vieren. Vanaf 16:00 zal de tent geopend zijn en zullen diverse kappelen van zich laten horen. Vanaf 17:00 zal ik samen met de andere hoogheden van de zes kernen, die samen de gemeente Maashorst vormen, de strijd met elkaar en de burgemeester aangaan om de sleutel van ons dorp te bemachtigen.

Nadat wij de sleutel bemachtigd hebben trappen we samen het carnaval af onder het genot van een hapje, een drankje en optredens van onder andere de Boeremoeskapel en Dweilorkest Ongerakt, bovendien zullen de dansgardes van zowel De Piepers als van de Knoerissen hun dans opvoeren. Het evenement wordt op spectaculaire wijze afgesloten door Stef Ekkel, waarna het Carnaval kan beginnen!

Graag tot 17 februari!

Met vriendelijke groet,

Prins John d’n Twidde