Over ons

Frietjekleur336_408

Carnavalsvereniging De Piepers is een bloeiende vereniging met ± 925 leden. In onze vereniging zijn een groot aantal vrijwilligers actief die samen de organisatie van de evenementen op zich nemen. Het dagelijks bestuur houdt overzicht en regelt de algemene zaken voor de vereniging.

Dagelijks bestuur:
Tijdelijke voorzitter: Erwin Derks
Secretaris: Willem van Sleeuwen
Penningmeesters: Björn van Ginneken en Erwin Derks
Vorst: Ivo Wouters
Technische zaken: Sander van der Pol

Onze vereniging wordt gedragen door vrijwilligers:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raad van elf

IMG-20200107-WA0008

Dames van de raad

Dansgarde-2020

Dansmariekes

cropped-groep-iedereen-beren

Hofkapel

Feest3

Commissies

Geschiedenis

raadvan111972

In 1965 werd Carnavalsvereniging De Piepers in Volkel opgericht. In de loop van de jaren is de carnavalsvereniging in Volkel uitgegroeid tot wat het nu is: een bloeiende, gezonde vereniging met ± 925 leden die een belangrijke sociale functie vervuld in het dorp Volkel getuige de druk bezochte activiteiten.

‘Frietje’ staat symbool voor de vereniging. Het betreft een manspersoon genaamd ‘Friet’ die met één been op een aardappelriek langs een mand met aardappels (piepers) staat. Sinds de oprichting wordt voor de optocht op zondag ‘Frietje’ onthuld als symbool voor het begin van de carnaval en op woensdag 0.00 uur verbrand als symbool voor het einde van carnaval en het begin van de vaste-tijd. Ook in de huidige snelle tijd neemt carnaval in Volkel nog steeds een belangrijk plaatsje in beslag in de harten van de Volkelse Piepers.

prins-vorst1973
prinsenwagen1968
patatbloazersong1973