Boerenbruidspaar

bbp2022

Frans van Niek de Palingboer
Franka van Jan van Bert van de Kleuter

Wij waren verbaasd en verrast toen we wat loater op unne avond in september een telefontje kregen van iemand van de boerencommisie. Noa wat gedraai, worde de vraog gesteld of wij di jaar met de carnaval het boerenbruidpaar wilden zijn. Da was een vroag die wij niet verwacht han, umda wij er ger bij zijn maar wel altijd op de achtergrond. Een bietje bedenktijd was volgens de boerencommisie wel normaal. We hebben er nie te lang over nagedaacht en gezid, we goan het doen!

Franka is in 1961 geboren als vierde keind van Jan Pennings van de Kleuter en Pieta Smits van Hengstheuvel te Uje. Ik heb 2 bruurs en 3 zussen.

Frans is in 1959 geboren in Hazerswoude Rijndijk in Zuid Holland as zoon van Niek van Amsterdam de palingboer en Jo Spierenburg. Op 8 jarige leeftijd ben ik samen mi ons moeder en mijn broer Gerard op de Kleuter in Uje komen wonen bij Ben de Wild en zijn 6 zoons.

Vanaf die tijd waren wij een samengesteld gezin en han wij er in enne keer 6 broers bij. Na een geweldige tijd op de kleuter waar van alles gebeurde met o.a. bromfietsen,
motoren, cross- en race auto’s en er zelfs worde gewaterskied mi een lelijke eend die de waterskier voort trok.

Samen zijn wij in 1989 oan de Rudigerstraat in Volkel komen wonen, woar wij zelf ons huis hebben gebouwd en nog woonachtig zijn.

Wij hebben 2 kinderen. Sanne woont al enkele jaren in Boekel en Rick alweer een jaar aan de marterstraat in Volkel. As familie runnen wij samen met onze medewerkers het installatiebedrijf SARI BV gevestigd oan de Bovenstraat in Uden. Zoals bij vele bekend was da vruuger Volkel.

Sinds het begin van de boerenzeskamp doen wij al mee as de Motorrijders. Wij hebben dan veel schik en hebben dus ook al 17 keer de bekendmaking van het boerenbruidspaar meegemaakt.

Franka houdt van legpuzzels maken en van knutselen. Frans gu regelmatig motorrijden en volgt en bezoekt regelmatig motorcrosswedstrijden in binnen- en buitenland. Samen vinden wij het gezellig om regelmatig bij d'n Tap of bij Lilly
een pilske en een wijntje te drinken.

Wij hebben er in ieder geval veul zin in en hopen jullie te zien op onze bruiloft.

Tot dan
Frans en Franka

 

Ex-boerenbruidsparen