Boerenbruidspaar

Boerenbruidspaar-2023-2024

Edwin “ Edje “ van Riek en Harry de schoolmister Hermkens
Sarina “ Kaatje” van Thea en Theo de accordeonist van den Anker

Tijdens ons gezamenlijk avondje muziek maken wordt Ed gebeld met de vraag of hij zin had in een “klusje” en of we alleen waren. Dat waren we niet dus we werden de volgende dag opnieuw gebeld met uiteindelijk de vraag of we het nieuwe boerenbruidspaar van Pieperland wilden worden. We kregen twee dagen bedenktijd… we waren verbaasd en vereerd tegelijk dat ze juist ons gevraagd hadden.

De afgelopen twee jaar hebben we verschillende tegenslagen gehad en dit is weer een hele mooie uitdaging… opnieuw trouwen in het jaar dat we 25 jaar getrouwd zijn. Het werd dus een dikke JA!!!

Edwin is de jongste van 3 uit het gezin van Harry en Riek Hermkens. In ’72 geboren in Utrecht maar op 2 jarige leeftijd in Volkel terecht gekomen omdat Harry hoofd van basisschool D’n Dorpel werd.

Edje is druk met zijn eigen timmerbedrijf maar ook steeds meer bezig met les geven op het “Summa College” in Veldhoven waar hij probeert de jonge gasten enthousiast te maken voor de bouw.
In zijn vrije tijd is hij veel op het voetbalveld te vinden als begeleider, scheidsrechter of in de kantine mee helpen achter de bar en anders wel vóór de bar. Zelf voetbalt hij nog op zondagmorgen in de zaal met de Pleinrakkers. Verdere hobby's zijn muziek maken in verschillende bandjes, motor rijden, vakantie vieren en gezellig een potje bier pakken met zijn vrienden.

Sarina is in 1973 geboren en getogen in een oud stukje van Uden vlakbij de molen van Jetten. Samen met mijn ouders en jongere broer Raymond heb ik daar 21 jaar gewoond tot ik ging samen wonen met Ed. Inmiddels wonen we alweer 8 jaar in de Schoolstraat in Volkel. Hier heb ik mijn eigen kapsalon. Mijn hobby's zijn: zingen, foto`s maken, winkelen, op vakantie gaan en creatieve dingen doen zoals bloemschikken. Maar mijn grootste hobby is toch wel mijn gezin en mijn 3 hondjes.

33 Jaar geleden met de carnaval hebben we elkaar leren kennen bij het toenmalige café Passepartout waar nu Sami zit.
In ’95 gingen we samen wonen in Uden omdat er in Volkel toen al weinig woningen beschikbaar waren.
Omdat onze vrienden van de “ Bottleriders ” ook bijna allemaal uit Volkel komen waren we eigenlijk altijd wel in Volkel te vinden.
In Uden zijn we de trotse ouders geworden van 3 jongens Rick, Jelle en Joep. Rick is 23 jaar, hij werkt bij Bouwbedrijf v/d Brand, voetbalt bij Volkel en gaat graag naar festivals en PSV.
Jelle van 21 werkt ook bij v/d Brand, hij gaat nog wel 1 dag per week naar school en hij voetbalt in hetzelfde team als Rick.
Joep is 13 jaar geleden met de carnaval geboren, hij zit nog in Uden op school maar hij wil ook heel graag timmerman worden.
Al vanaf dat onze jongens konden lopen voetbalden ze net als Edje in Volkel.
Ook kregen ze vrienden in Volkel waardoor we eigenlijk altijd op Volkel gericht waren en we uiteindelijk ook weer in Volkel zijn komen wonen.
We vieren elk jaar carnaval met onze vriendengroep de Bottleriders. Jaren geleden deden we altijd mee met de playbackshow in de tent bij het Witte Paard en we hebben ook al wat jaren mee gedaan met de optocht. In 2018 hadden we met prins Mark zelfs een prins in de groep.

Samen gaan we er zeker een super carnaval van maken!!
Wij hebben er zin in!!!!

Edwin en Sarina Hermkens

 

Ex-boerenbruidsparen