Sleuteloverdracht in het gemeentehuis

Gisterenavond was het de sleuteloverdracht in het gemeentehuis in Uden. De prinsen van Uden, Odiliapeel en Volkel geven dan met een betoog aan waarom de burgemeester hun met de carnaval het heersdom over de dorpen kan geven.

Onze prins Mark had ook een mooi betoog. Zo vertelde hij dat de burgemeester zich met de prinsonthulling rot was geschrokken. Direct na de onthulling was er zoveel boe-geroep uit de zaal. Maar gelukkig had dit niets te maken met het Kuusegat. Nee hoor de bijnaam van onze prins is Boe .

Prins Mark is trots dat hij gevraagd is voor prins van Pieperland. Vorig jaar hadden ze hem nog gevraagd voor prins van Madurodam. Maar ja, daar kon hij geen hoogte van krijgen.

Prins Mark is wel bang voor de gevolgen met de carnaval in Odiliapeel. Twee jaar geleden sloeg de prins uit Uden met de scepter een wiek in zijn kop. Vorig jaar sloeg prins Willem uit Volkel een stuk tand er af. En nu heeft prijs Thijs uit Odiliapeel een motto: Zurregt da het slaagt…….als dat maar goed afloopt.

Opmerkelijk was ook dat Uden voor de eerste keer een prins heeft aangekocht. Ja hoor want het woonhuis van Prins Porcellus de 52e: Dorus Heeren stond eerst op Veghelse grond. Uden had al een goed vooruitzicht en heeft de grond op tijd aangekocht. Het verschil tussen de prins van Uden en Volkel is slechts een kwestie van dialect. Ja, de prins Porcellus is prins van de champignonnen en onze prins Mark is prins van de Champions!

Maar prins Mark had ook wel bewondering voor de burgemeester. Zes panden geopend en tien drugpanden gesloten. Als burgemeester heb je het toch maar drugs, drugs, drugs. Je moet je als burgemeester soms wel letterlijk de sigaar voelen. En onze burgemeester rookt ook wel eens een sigaartje. Maar voor hem geen joints, die krijgen we heel veel in Volkel. Ja de joint stright fighters.

En met dit mooie betoog kreeg hij toch het vertrouwen van de burgemeester. Vier dagen lang mag prins Mark de scepter zwaaien over Pieperland. Hij heeft een mooie sleutel in handen gekregen die hij tijdens de carnaval goed moet bewaken. Maar daarvoor zal hij nog wel de hulp inroepen van zijn buurtgenoten.